Panier
Votre panier est vide
Quantité:
Sous-total
TVA
Frais d’expédition
Total
Une erreur s’est produite avec PayPalCliquez ici pour réessayer
FélicitationsMerci de votre commande !Vous devriez bientôt recevoir une confirmation de commande de la part de PayPal.Quitter le panier d’achat

Blog

Blog

afficher :  plein / résumé

Pasen

Publié le 8 avril 2020 à 8:55Wat is de betekenis van Paasfeest?


De opstanding van Jezus


Met Pasen wordt de opstanding van Jezus Christus uit de dood gevierd. Eigenlijk moet je wanneer je naar de betekenis van Pasen zoekt altijd ook nadenken over Goede Vrijdag. Op deze vrijdag werd Jezus gekruisigd. Op zich niet zo’n opvallende gebeurtenis. Er werden in de tijd van Jezus veel mensen gekruisigd door de Romeinen. Opvallend is alleen wel dat Jezus van tevoren over Zijn dood spreekt en zegt dat Hij zelf voor de dood kiest. Dit is een belangrijk gegeven om de dood en opstanding van Jezus te begrijpen.

De noodzaak van Jezus’ dood


Jezus sprak over de noodzaak van Zijn dood. Hij gaf meerdere keren aan dat het nodig was. Hij vertelde dat Hij moest sterven om de gebrokenheid en zonde van de wereld te dragen. Daarbij is het dus ook van belang om ons te realiseren wie Jezus is. In de bijbel lezen we dat Hij zichzelf als de Messias en Zoon van God laat zien. In de manier waarop Hij sprak, wat Hij deed en wat Hij vertelde liet Hij zien dat Hij niet zomaar iemand was en is. Zijn dood aan het kruis was in die zin dus veel meer dan een terechtstelling. We denken op Goede Vrijdag aan de vrijwillige dood van de Zoon van God. Aan het kruis droeg Hij de straf op de zonde. Op deze manier maakte Jezus het mogelijk om de relatie tussen God en mens te herstellen.


Gebrokenheid en zonde


Zonde is een belangrijk maar ook moeilijk begrip in het christelijk geloof. Veel mensen denken bij zonde direct aan het overtreden van regels. Ten diepste gaat het daar eigenlijk niet om. In de bijbel wordt zonde heel direct verbonden aan de gebrokenheid van het leven. God schiep onze wereld en mensen om samen te leven. Dat ging mis en dat zien we dagelijks om ons heen. We leven in een gebroken wereld waarin wij als mensen het moeilijk vinden om liefdevol met elkaar samen te leven. Egoïsme, liefdeloosheid en geweld zijn thema’s waarmee wij in het nieuws en ons eigen leven dagelijks worden geconfronteerd. We ontdekken het bij anderen maar ook bij onszelf. Hier komt het begrip zonde om de hoek kijken. Deze gebrokenheid hoort niet bij het leven zoals God het bedoeld heeft. Daarom gaat zonde meer over je doel in het leven missen dan over het overtreden van regels.


Herstel en verbinding


Met die wetenschap is het belang van Pasen voor christenen beter te begrijpen. Jezus droeg vrijwillig de straf op de zonde: de dood. De kruisdood en opstanding van Jezus is daarom in eerste gericht op herstel tussen God en mens. God maakte de mens om samen met Hem te leven. God is op zoek naar het herstel en wil graag in een goede relatie met mensen samen leven. Jezus maakte een nieuwe verbinding met God mogelijk. Er hoeft niets tussen God en mensen in te staan.


De dood is niet het einde


De gebeurtenissen op Goede Vrijdag betekende niet het einde van Jezus. Hij bleef niet in de dood maar stond na drie dagen op uit de dood. Zo overwon Hij de dood. Dit is een gebeurtenis met een grote betekenis. De dood heeft namelijk niet meer het laatste woord. Het betekent dat de dood niet het einde is maar dat er leven na de dood is. Jezus heeft een weg geopend naar een leven na dit leven.


Opnieuw beginnen


Pasen betekent dat wij als mensen opnieuw kunnen beginnen en dat God een nieuwe toekomst geeft. God is op zoek naar jou en mij en er staat niets in de weg. Er kan veel mis gaan in ons leven maar het hoeft geen obstakel te zijn om opnieuw te beginnen. Ook ziekte of dood is niet het einde. Jezus geeft een heel nieuw perspectief. Jezus heeft een weg geopend naar een nieuwe toekomst.


Volg jij Jezus? 

Ik ben de klei

Publié le 2 avril 2019 à 0:25


Jesaja 64:7

'Toch, Heer U bent onze Vader. Wij zijn de klei en U bent de pottenbakker, wij zijn het werk van Uw hand.'                  

Geef uzelf over aan de Heer, want Hij zorgt voor jou.

"Kneed mij, maak mij, gebruik mij, Heer." 

Wij zijn een instrument in Gods hand. De Heer leert me omgaan met mensen, hoe omgaan met verschillende persoonlijkheden. Hij leert me om meer geduld te hebben, om mijn zelfbeheersing te ontwikkelen. Ik leg mijn leven in Zijn hand en Hij leert me dingen.

Hij kan ons veel mooier maken en veel meer met ons doen in een vingerknip dan wat wij ooit kunnen doen in heel ons leven. God is goed en wilt goede en mooie dingen voor ons.

Tessa Coene 


Bevrijding van angsten

Publié le 22 novembre 2018 à 9:30


In de zomer van 2017 werd ik ernstig ziek. Op de laatste dag dat ik thuis was kwam er een gevoel over mij dat ik het niet ging halen, ik belde mijn moeder en smeekte haar om vlak na haar werk rechtstreeks naar huis te komen omdat ik zo bang en bezorgd was. Toen zij was thuisgekomen werd ik nog zieker en ben ik met de ziekenwagen meegevoerd. Eindelijk veilig, dacht ik.

Ik was in goede handen en hoefde niet meer voor mezelf te zorgen. Een week later mocht ik naar huis en was zo verschrikkelijk bang en ongerust omdat ik dacht dat er opnieuw iets zou gebeuren waarop ik geen controle over mijn lichaam zou hebben, dat resulteerde in verschillende paniekaanvallen op een dag. Ondertussen begon mijn maandenlange genezingsproces en heb ik de mensen van de gemeente leren kennen. Wat een liefdevolle bende. In die maanden kreeg ik last van tinnitus en werden de paniekaanvallen nog erger. Tijdens al dit gebeuren zag ik een psychologe voor die angstaanvallen, na 6 of 7 maanden therapie waren we nog niet veel verder. In de lente van 2018 gingen we met de gemeente op gemeentekamp.

Zoals iedere avond hadden we een dienst met aanbidding, gebed, enz.. opnieuw kreeg ik angsten, ik had er genoeg van!

Ik ging naar een oudste en vroeg om voor mij te bidden, verschillende mensen hebben gebeden voor mij. Even later zongen we het liedje, "break every chain". Toen we dat lied zongen stond ik op het topje van de aarde, ik voelde me een overwinnaar, ik voelde me zo sterk. De bijbel zegt, we zijn meer dan een overwinnaar door Hem die mij kracht geeft.

Na dit prachtige weekend en nog enkele weken later realiseerde ik opeens dat ik al een tijdje geen angsten meer heb gehad.

Ik was de Here zo dankbaar en was zo blij met mijn bevrijding. Dank U lieve Hemelse Vader! ❤

Tessa Coene


Rss_feed